Kinderfysio

Beat-it

Voor tieners met overgewicht/obesitas en/of bewegingsarmoede hebben wij een beweegprogramma (Beat-it). Dit programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en een verwijzing is niet nodig. De groep bestaat uit maximaal 8 tieners en is onder begeleiding van kinderfysiotherapeuten. Het Beat-it programma bestaat uit 2 keer per week een uur trainen in de fitnesszaal middels verschillende sport- en spelvormen.

De doelen waar we in een periode van 18 weken aan werken zijn:

  • Meer plezier in bewegen
  • Meer uithoudingsvermogen
  • Lagere Body Mass Index (BMI)
  • Afname lichaamsgewicht
  • Toename percentage spiermassa
  • Afname percentage vetmassa
  • Meer kennis over de voordelen van beweging voor je algehele gezondheid
  • Hulp bij het uitkiezen van een leuke sport

Voorafgaand aan het Beat-it programma wordt er een intake gedaan. Deze vindt plaats in de praktijk met de tiener, de ouders en een kinderfysiotherapeut. Tijdens deze intake zal er besproken worden welke doelen van toepassing zijn en hoe we hieraan gaan werken. Wanneer er ook doelen zijn op het gebied van voeding dan adviseren wij om naar een diëtiste te gaan. Daarnaast wordt een lichaamsmeting en conditietest gedaan. Bij andere klachten zoals blessures wordt er aanvullend onderzoek gedaan. Vervolgens kan er gestart worden met het trainen in groepsverband. 

Na 4 weken trainen wordt de lichaamsmeting herhaald tijdens een training. Aan de hand van de resultaten kijken we of er aspecten aangepast moeten worden.

Na 8 weken trainen vindt er een tussenevaluatie in de praktijk plaats met de tiener, de ouders en een kinderfysiotherapeut. De lichaamsmeting en de conditietest worden herhaald. We bespreken de voortgang van de doelen en stellen het programma bij waar nodig.

Na 12 weken trainen wordt de lichaamsmeting herhaald tijdens een training. Aan de hand van de resultaten kijken we of er aspecten aangepast moeten worden.

Na 18 weken trainen vindt de eindevaluatie plaats in de praktijk met de tiener, de ouders en een kinderfysiotherapeut. De lichaamsmeting en de conditietest worden herhaald. We bespreken hoe de tiener het bewegen zelf gaat voortzetten zodat de behaalde resultaten behouden blijven.

Voor vragen en/of aanmeldingen kunt u contact opnemen met de balie.