Fitness

MAMAFIT

Een uurtje lekker sporten met andere zwangeren.  Sporten is erg belangrijk in de zwangerschap. Het houdt je fit. Fitheid is van groot belang in de zwangerschap en helpt mee aan een goede bevalling. Naast het sporten wordt er met regelmaat ook praktische informatie gegeven over de zwangerschap en de bevalling. 

Onderwerpen die mede aan de orde komen, zijn: Bekkenbodem, gezonde houding, ademhaling, weeën opvangen, persen en kraamtijd oefeningen. 

Binnen deze cursus krijg je ook een praktische en leuke avond gegeven door zwangerschapsadviseur Antje Machen. Wij hebben een leuke samenwerking zodat jij met veel kennis en zo fit mogelijk je zwangerschap en bevalling door kan komen. 

Ook geeft een van onze kinderfysiotherapeuten een praktische workshop over het dragen van je baby en het eventueel hierbij gebruiken van een draagdoek. 

De start van deze cursus kan op elk moment van de zwangerschap.

 

Na de bevalling: 

Na de bevalling (postnataal) is je lichaam helaas niet direct de oude, terwijl het wel zwaar belast wordt. Denk maar aan de rommelige nachten, baby in- en uit de box tillen, maxi cosi in de auto zetten en met je baby rondlopen. 

Met name de buik-, bekkenbodem-, heup-, bil-, en rugspieren moeten na de  bevalling als het ware opnieuw gaan samenwerken. Het is dus belangrijk om het natuurlijke herstel een handje te helpen! 

Je traint in een groepje met andere mama’s. In ons beweegcentrum ga je onder professionele begeleiding trainen met allerlei fitness apparatuur en extra andere (grond)oefeningen. 

Je krijgt een beweegprogramma waarmee je gaat werken aan je bekkenbodem-,buik-, rug-, bil- en heupspieren. Natuurlijk komt ook de totale conditie aan bod. 

Elke training duurt een uur. 

Ook met klachten aan het bekken of de bekkenbodem kun je terecht bij Mama Fit. Vooraf overleg met onze bekkenfysiotherapeut (ook de begeleidster van de cursus) is in dat geval wel een vereiste. 

Vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling of  ongeveer 8 weken na een keizersnede ben je welkom.

 

Uiteraard staat onze bekkenfysiotherapeut altijd ter beschikking voor het beantwoorden van vragen.