Acupunctuur

Acupunctuur

Alternatief. Een alternatief? Of een alternatief!

In de keuken van de Traditionele Chinese Geneeskunde ligt het accent op kruidengeneeskunde, dieetleer, bewegingsleer (Qi gong) en acupunctuur. Een viertal disciplines met eenzelfde filosofie, maar met een verschillende ‘bereidingswijze’. Binnen onze praktijk werken Rob Deurloo en Heleen de Groot met de kruidengeneeskunde en traditionele acupunctuur. 

Het principe van acupunctuur is dat, als we energetisch totaal in balans zijn, we gezond de wereld in stappen. 

Energetisch in balans? Zowel lichamelijk als geestelijk sterk en zonder mankementen kunnen we beter omgaan met onze inwendige worstelingen en invloeden door de omgeving.

VOOR WIE?

In principe kunnen alle klachten middels acupunctuur behandeld worden. De patiëntengroep die bij de acupuncturist komt, bestaat voor het merendeel uit mensen die het hele gezondheidscircuit al gehad hebben en uiteindelijk nergens een oplossing hebben kunnen vinden. Mogelijk dat een totaal andere benaderingswijze wel aansluit op het klachtenbeeld. 

Binnen de acupunctuur zoeken we naar patronen die een relatie hebben met de mens als totaal functionerend individu. Zeker als klachten al langer bestaan en de disbalans door de tijdsduur groter is geworden, is het soms wat ingewikkelder om invloed uit te oefenen.  Hierbij is meer geduld in combinatie met verdere navraag van de klachten geboden om toch het gewenste resultaat te krijgen.

Het is de kunst om te achterhalen wat en hoe we energetisch uit balans zijn geraakt en in welk patroon van Chinees denken dit past. Als we dit kunnen analyseren, past daar een behandelplan bij. 

Dit behandelplan bestaat uit een keuze van punten op de energiebanen (meridianen), die bij iedereen hetzelfde liggen en waarbij ieder punt zijn eigen werking heeft. Afhankelijk van de klachten maken we dus een keuze welke punten we moeten beïnvloeden. Verder maken we gebruik van Chinese kruidentherapie die, ook binnen hetzelfde behandelplan, voor een adequate toevoeging moeten zorgen voor een energetisch herstel.

Rob Deurloo en Heleen de Groot zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (N.V.A.), wat garant staat voor levering van kwalitatieve acupunctuur en kruidentherapie. Veel verzekeraars stellen dit lidmaatschap als eis voor vergoeding van uw behandeling.

Bij ons in de praktijk zijn Rob Deurloo en Heleen de Groot degene bij wie u voor acupunctuur terechtkunt. 

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar: www.acupunctuur.nl